Felfüggesztett börtönre ítélték az MSZP-s aktivistát megütő közterület-felügyelőt

Felfüggesztett börtönre ítélték az MSZP-s aktivistát megütő közterület-felügyelőt

MSZP-s kampánylufik 2019. május elsején (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év börtönt kapott három évre felfüggesztve az a közterület-felügyelő, aki megütötte az MSZP idős aktivistáját. A Fővárosi Főügyészség közleményéről az MTI számolt be.

Az eset tavaly májusban, az európai parlamenti választások előtt történt. A párt kampánykisbusza a 3. kerületi Pethe Ferenc térnél volt, a zuhogó esőben pedig az aktivisták nem tudtak szórólapokat osztogatni. Egy 46 éves közterület-felügyelő lépett oda hozzájuk, aki az aktivisták elmondása szerint nem mutatkozott be, és nem közölt más adatokat sem. Megkérdezte, van-e engedélyük, mire átadtak egy a rendezvény bejelentését igazoló iratot.

A közterület-felügyelő azt állította, telefonálnia kell a főnökének, mert a papíron nem szerepel, az milyen helyszínre érvényes. Az aktivista ezt cáfolta, megmutatta neki az információt, mire a közteres fényképet akart készíteni, de ezt a személyes adatok miatt nem engedték. Mégis elvitte az iratot, telefonált, majd azt állította, hogy el kell hagyniuk a helyszínt. Ezt nem tették meg, és kérték, hogy hívjanak rendőrt a helyzet tisztázásához.

Ezt követően érkezett meg egy addig a közelben vásárló, 71 éves aktivista, aki felszólította a közterest, hogy adja át az engedélyét. Utóbbi erre nem volt hajlandó, inkább ököllel megütötte a férfit. Az Indexhez az esetről videó is eljutott.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság előtt. A bíróság nem tartott tárgyalást, büntetővégzésben szabta ki az egy évet három évre felfüggesztve. Az ügyészség a döntést elfogadta, de a végzés nem jogerős, a vádlott védője tárgyalást kért.