Felfüggesztette a Párbeszéd az ellenzéket otthagyó szekszárdi képviselője párttagságát

Felfüggesztette a Párbeszéd az ellenzéket otthagyó szekszárdi képviselője párttagságát

Zaják Rita (Fotó: Zaják Rita / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kizárás utáni legerősebb szankcióval, a párttagsága felfüggesztésével sújtotta a Párbeszéd Zaják Ritát, azt a szekszárdi képviselőnőt, aki márciusban kilépett a helyi ellenzéki összefogás, az Éljen Szekszárd közgyűlési frakciójából, ezzel lenullázva az addigi ellenzéki többséget – értesült a hírről a Szabad Pécs.

Az információt a Párbeszéd megerősítette a lapnak. Érdeklődésükre arra egyértelműen utaltak, hogy Zaják Rita párttagsága felfüggesztése összefüggésben áll a márciusban történtekkel, miután Zaják nem a Párbeszéd álláspontjának megfelelően lépett.

A lap felidézte, Zaják már az év elején is bekerült az országos hírekbe, amikor önkormányzati tanácsnoki címet fogadott el Ács Rezső szekszárdi fideszes polgármestertől. Később Ács alpolgármesterré is kinevezte volna, amit Zaják el is fogadott volna, de azt végül a közgyűlés nem szavazta meg. Zaják kilépésekor úgy fogalmazott közösségi oldalán, élete legnehezebb döntését hozta meg, de az okokat nem kívánja részletezni. „Egy biztos, elegem lett a teljesen értelmetlen, sokszor mocskos politikai csatározásokból, és úgy érzem, hogy ezzel a döntésemmel tudok még hasznosabb polgára lenni városomnak” – írta.

Zaják Rita kilépéséig nyolc-hét arányban az ellenzéki Éljen Szekszárd Egyesület volt többségben a közgyűlésben, miközben a Fidesznek csak hét szavazata volt a polgármesterrel együtt. 

Zaják kilépésének másnapján a polgármester egyik új határozata alapján a jegyző fel is szólította az ellenzéki frakciót, hogy ürítsék ki az Éljen Szekszárd hivatalban lévő irodáját, mert az nem jár nekik többet. Ács Rezső emellett ugyanekkor egy személyben határozott az önkormányzati lap összes munkatársának elbocsátásáról.