Felfüggesztette MSZP-s párttagságát Szakács László

Felfüggesztette MSZP-s párttagságát Szakács László

Szakács László (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggesztette az MSZP-ben párttagságát Szakács László és leül tárgyalni Gyurcsány Ferenccel – ezt a politikus maga jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este.

Szakács László 2014 óta az MSZP parlamenti frakciójának tagja, jelenleg is a képviselőcsoport színeiben ül az Országgyűlésben. Az ellenzéki előválasztáson a Pécs egy részét is magában foglaló egyéni választókerületben fog elindulni, a kampányát már meg is kezdte. Az MSZP azonban szerdán bejelentette: az elnökségük egyhangúan döntött arról, hogy mégsem támogatják.

A politikus az ATV műsorában most azt mondta, hogy szerdán éppen hazafelé tartott az autójával, amikor felhívta Tóth Bertalan társelnök és közölte vele a vezetőség döntését. Azzal indokolta, hogy Pécsett a helyi DK-tól azt lehetett hallani – nem tudni pontosan, hogy milyen kontextusban –, hogy a párt is Szakács Lászlót támogatná vagy jelölné. Emellett azt is felrótták neki, a „Facebook oldalával baj van, távol tartja magát a miniszterelnökelnök-jelöltektől”.

Szakács László szerint mindez csak ürügy, ám a pontos okokat állítása szerint nem tudja. Mindenesetre ma felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben. Elárulta azt is, hogy már felhívta azóta Gyurcsány Ferenc és le is fognak ülni tárgyalni, hiszen találnia kell egy pártot, amelyik támogatja. Vagyis megelőlegezte azt is, hogy DK-s jelölt lehet belőle.

A szocialisták egyébként Szakács László támogatásától való visszalépéssel együtt felfüggesztették volt elnökük, Molnár Gyula párttagságát is. Ott az volt a gond, hogy a politikus már előre jelezte, habár MSZP-s, a DK frakciójába ülne be, ha nyerne egyéniben Újbudán.

Címkék: MSZP, Szakács László