Felfüggesztette volt elnöke párttagságát az MSZP

Felfüggesztette volt elnöke párttagságát az MSZP

Molnár Gyula MSZP-s képviselõ felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Felfüggesztette Molnár Gyula párttagságát a Magyar Szocialista Párt Országos elnöksége, erről szerdai ülésükön döntöttek a Népszava szerint. A szocialisták volt elnöke ugyanis a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indul a budapesti 18. választókerületben, ahol 2018-ban győzött egyéniben.

Lehet más párt jelöltjeként indulni, de ez az MSZP közösségének elhagyását jelenti – tudatta a párt elnöksége.

A Magyar Hang kereste Molnár Gyulát, de egyelőre nem értük el.

Az elnökség emellett arról is döntött, hogy Baranya megye 2. számú választókerületében visszavonja előválasztási jelöltjét, Szakács Lászlót. Az okról nincs hivatalos kommunikáció, de a Népszavához eljutott egyes információk szerint itt is Molnár Gyula-ügyről van szó. Egyébként a Magyar Hang munkatársa kedden beszélt Szakács Lászlóval, akkor még az MSZP jelöltjeként nyilatkozott és nem utalt arra, hogy ez változna.

Az MSZP elnöksége szerint nem kérdés, hogy a párt – a demokrata választási szövetség tagjaival együtt – szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarországot akar létrehozni. Így az a célja, hogy a demokrata választási szövetség előválasztásán minél több olyan jelölt váljon közös képviselőjelöltté és a Fidesz kihívójává, aki szintén erre törekszik, és hitelesen képviseli a szocialisták programját. Azt az MSZP vezérkara tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat – amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül –, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. De egy ilyen döntés az MSZP politikai közösségének kötelező elhagyását is jelenti – írta a Népszava.

Címkék: MSZP, Molnár Gyula