Felháborodott a polgármester, hogy elengedték a kerepesi verekedőket

Felháborodott a polgármester, hogy elengedték a kerepesi verekedőket

Fotó: Unsplash/Bill Oxford

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyuricza László, Kerepes polgármestere közleményben szólította fel az ügyészséget, hogy vizsgálja felül döntését, és helyezze előzetes letartóztatásba a hétvégi száz fős kerepesi fegyveres verekedés gyanúsítottjait.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott levél szerint a polgármester felháborodásának adott hangot azt követően, hogy az ügyészség szabadlábra helyezte a rendőrség által elfogott személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatóak csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével.

A politikus felháborítónak tartja, hogy minderről annak tudatában döntött az ügyészség, „hogy a gyanúsítottak nem működtek együtt a nagy erőkkel kiérkező rendőrséggel, sőt egy kerepesi lakásban, fegyverrel a kézben barikádozták el magukat. Elfogásukra csak a TEK, golyóálló mellénnyel felszerelt speciális egysége volt képes.”

A polgármester szerint „szabadlábra helyezésükkel veszélyben érzi magát Kerepes lakossága. Félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. Továbbá felmerül a szökés lehetősége és tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint 100 fő vett részt.”

Ismert, hogy szombaton este Kerepesen a Gyár utcában körülbelül 100 ember feszült egymásnak: két család tagjai között fajult a vita dulakodássá, majd előkerültek a fegyverek. A kiérkező rendőrök szétválasztották, majd egymástól távol tartották a még akkor is egymásra acsarkodó tömeget.

A fegyveresek a rendőrök kiérkezésekor egy ingatlanban rejtőztek el, ezért minden egyenruhás golyóálló mellényt is felvett. Miután többszöri felszólítás ellenére sem működtek együtt a hatósággal, a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérték a helyszínre. A TEK speciálisan képzett emberei nem sokkal később elfogták a házban bujkáló 50 éves férfit és 23 éves fiát.

A polgármester levelére reagálva a Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az intézkedés miértjéről a következőket mondta a 24.hunak. „Az ügyben őrizetbe vett személyekkel kapcsolatban nem álltak fenn a kényszerintézkedés feltételei, ezért nem indítványozta az ügyészség a letartóztatásukat.”