Felhők, zivatar és széllökések is lehetnek csütörtökön

Felhők, zivatar és széllökések is lehetnek csütörtökön

Zivatarfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kora délelőtti órákban erősen felhős lesz az ég, majd szakadozni kezd a felhőzet, emellett a fátyol- és gomolyfelhők, illetve többórás napsütés várható csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Legtovább az ország északkeleti felén maradnak a vastag felhőtömbök. Főleg a délutáni, esti órákban többfelé várható záporeső, zivatar, nagyobb valószínűséggel hazánk északkeleti felén, harmadán. Helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között alakul, az északkeleti határnál lehet ennél kicsit hűvösebb.

Az Időkép szerint csütörtökön nem érkezik front, a magas páratartalom miatt azonban melegebbnek érezhetjük a levegőt. A melegedésre érzékenyek körében előfordulhat fejfájás, rosszullét, csökkenhet a szellemi és fizikai munkavégző képesség. Záporok, zivatarok területén fokozódik a fülledtség, illetve átmenetileg romolhat az asztmások állapota. Az idősek, keringési panaszokkal élők kerüljék a nehéz fizikai munkát. A többfelé élénk, erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

Címkék: időjárás