Felhőkkel indul a vasárnap és többfelé lesz viharos szél, zivatar

Felhőkkel indul a vasárnap és többfelé lesz viharos szél, zivatar

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dunántúlon gyengén felhős, napos idő lesz, de reggel a középső és keleti országrészben még több lesz a felhő, és ott több helyen zápor, néhol zivatar is lehet, majd ott is gyorsan csökken a felhőzet, kisüt a nap, megszűnik a csapadék – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az esti órákban a Tiszántúlon ismét gomolyfelhők képződnek, és ott helyenként zápor, zivatar lehet. A délies szél többfelé lesz erős, a Kisalföldön néhol viharos. Zivatar környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 20 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap hidegfronti hatásra számíthatunk, emiatt az érzékenyek körében görcsös panaszok, görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szív- és keringési panaszok jelentkezhetnek. A szeles idő miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, fokozódhat a fejfájás, valamint csökken hő- és komfortérzetünk. Napközben sokat süt majd a nap, ami jó hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap kezdetben sokfelé kell számítani esőtől, záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós utakra, hirtelen lecsökkenő látástávolságra, néhol esetleg vízátfolyásokra is. Estefelé a Tiszántúlon néhol egy-egy futó zápor, esetleg zivatar ismét kialakulhat csúszós útszakaszokat okozva. Napközben viszont sok napsütésre van kilátás, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Sokfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos déli-délnyugati széllökések csökkenthetik jelentősebb mértékben a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás