Felhőszakadás szakíthatja meg a kánikulát

Felhőszakadás szakíthatja meg a kánikulát

Felhőszakadás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kánikula és zivatar egyaránt várható kedden is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az előrejelzés szerint napközben sok napsütésre számíthatunk, amelyet időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarnak. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A Dunántúlon, illetve Duna vonalához közelebb eső alföldi, észak-magyarországi tájakon több helyen várható ugyanakkor zivatar. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (20-50, főként északnyugaton néhol 50-60 milliméter feletti csapadék), viharos (60-70, egy-egy helyen 70-90 kilométer/órás) szél és jégeső társulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 között alakul.

Az Időkép arra hívja fel a figyelmet, hogy a frontra érzékenyeket továbbra sem terheli fronthatás, de országszerte érezhetően növekszik a hőterhelés. Ez elsősorban az időseket, a szívbetegeket és a vérnyomás-problémákkal élőket viselheti meg erősebben. A fülledtség szintén okozhat rosszullétet, légszomjat, és csökken a munkavégző-képesség is. 10 és 16 óra között sokfelé erős, néhol nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodni kell a bőr megfelelő védelméről.

Címkék: időjárás