Feljelentés született Mészáros Lőrinc válópere miatt

Feljelentés született Mészáros Lőrinc válópere miatt

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arató Gergely, a DK politikusa azzal a kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy vajon Mészáros Lőrinc és neje válóperének tárgyalása során történt-e törvénysértés. – Mészáros Lőrinc válóperének tárgyalásakor és csak emiatt, ennek teljes idejére az egész Budai Központi Kerületi Bíróság épületét, a be- és kilépést még az ott dolgozó hivatalos személyek és az idézettek számára is megtiltva teljesen és hermetikusan lezárták – írja Arató. – Ha ez a hír igaz, akkor egyértelműen több jogállamban megengedhetetlen jogsértést is megvalósíthat – tette hozzá.

Véleménye szerint ha lezárnak egy közpénzből és közérdek ellátására hivatott közintézményt egy nem közszereplő, nem védett hivatalos személy, vagyis egy magánszemély ügye miatt, a következő kérdések vetődhetnek fel: milyen konkrét jogalapon, kinek, milyen utasítása vagy rendelkezése alapján, milyen jogszabályi rendelkezésre hivatkozva korlátozták az ott dolgozók és az oda ki- és belépni szándékozó, valamint az ott tartózkodó személyek szabad mozgását, késleltették, vagy akadályozták meg őket a hivatalos ügyeik intézésében. – Nem beszélve arról, hogy fontos lenne tudni, hogy kik és milyen alapon, okból és jogszabályra hivatkozva korlátozták a közpénzből és állami közérdeket megvalósítva működtetett független igazságszolgáltatás működését – tette hozzá.

A képviselő kérdését Polt Péter feljelentésként értelmezte, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak továbbította. – A hatáskörrel és illetőséggel rendelkező nyomozó hatóság feladata ugyanis annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye – írta a legfőbb ügyész.

Mészáros Lőrinc és felesége szeptember 4-én közölték az MTI-vel, hogy elválnak. Azóta kiderült, Mészárosné Kelemen Beatrix úgy másfél hónappal ezelőtt, azaz még a válóper előtt – egy kivételével – kiszállt az összes olyan cégből, amelyben tulajdonos volt. Mészárosné nem csak mint tulajdonos, hanem mint cégvezető is megszüntette a kapcsolatát a férje vállalataival a nyilvános adatbázis szerint.