Feljelentést tesz a DK a diákokat lelocsoló férfi miatt

Feljelentést tesz a DK a diákokat lelocsoló férfi miatt

Vízzel locsolják a Miskolcon tüntető diákokat (Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Becsületsértés és garázdaság miatt feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció az ellen a férfi ellen, aki hétfőn délelőtt vízzel locsolta le a Miskolcon tüntető diákokat. A párt szerint ugyanis elfogadhatatlan és megbotránkoztató, ami történt.

Lapunk is beszámolt róla, hogy egy emelti ablakból vízzel locsolta le egy férfi a Miskolcon a tanáraik mellett tüntető diákokat – az esetről a Demokratikus Koalíció egyik korábbi önkormányzati képviselő-jelöltje készített videót. A felvételen az látszik, hogy egy ablakból – ahol egyébként ki van téve a magyar zászló – egy férfi egy palackból vizet önt lefelé.

Miskolcon, a Herman Ottó Gimnázium elé eredetileg élőláncos, fekete ruhás tiltakozást szerveztek az intézmény tanárai és az akcióhoz csatlakozók, hogy így álljanak ki igazgatóhelyettesükért, Dezsőfi Györgyért, akit a tankerület vezetője pénteken felmentett pozíciójából. A szóbeli indoklás szerint azért született a döntés, mert az igazgatóhelyettes a pedagógusok polgári engedetlenségének az élére állt a múlt héten. A félórás élőláncból tüntetés lett, amit már a végzős diákok kezdeményeztek: elsétáltak az iskolától a tankerületi központhoz és ott petíciót adtak át.

Közben Karácsony Gergely is kiállt a Miskolcon, illetve Budapesten és bárhol az országban tiltakozó tanárok mellett. – Ahhoz, hogy megvédjük a jövőt, meg kell védenünk az iskolákat, ehhez pedig itt és most a tanárok melletti kiállásra, a nekik járó megbecsülés kierőszakolására van szükség – írta. Hazugságnak nevezte a kormány érvelését, hogy a pedagógusok béremelése Brüsszel múlik, hiszen ez elsősorban a kormány dolga. – Persze, de ha ők a megoldások helyett továbbra is a bűnbakokat keresik csak, ha kritikus gondolkodók helyett továbbra is alattvalókat akarnak nevelni az iskolákban, akkor helye és ideje van szülők és diákok kiállásának, a jövőt féltő szolidaritás minden megnyilvánulásának – fűzte hozzá.