Feljelentést tesz a kormány a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt

Feljelentést tesz a kormány a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt

Nemzeti konzultáció (Forrás: kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők – közölték a kormány oldalán hétfőn este. Mint írták, megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntető feljelentést is.

– Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, a hitelmoratórium, vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét – olvasható a rövid közleményben.

Habár konkrétumot nem közöltek, hétfőn lapunk is beszámolt arról, miszerint a Youtube videómegosztón élőben közvetítették, ahogy tucatszám tölti ki egy számítógépes algoritmus a nemzeti konzultációt. Az egyik videó 12 órát futott, ez idő alatt több mint 3100 konzultációt töltött ki az algoritmus, amely a feltett kérdésekre teljesen véletlenszerűen válaszol.