Feljelentést tesz Pokorni Zoltán a Böszörményi úti bontási baleset miatt

Feljelentést tesz Pokorni Zoltán a Böszörményi úti bontási baleset miatt

A leomlott Böszörményi úti épület (Olvasónk fotója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a XII. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében – közölte Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester sajtótájékoztatóján.

Az MTI beszámolója szerint Pokorni nem tartja megengedhetőnek, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát. Az önkormányzat leállíttatta a bontási munkálatokat; tulajdonosi jogkörben eljárva a Böszörményi úti projektcég értesítette az alvállalkozót, az Alba-Fém Kft.-t, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytathatja a bontást – ismertette.

Azt is elmondta a fideszes polgármester, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg – mondta, megjegyezve: talán ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt, csak egy-két autóban keletkezett kár.

Mint megírtuk, hétfőn a XII. kerületi Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt baleset, a két legfelső szint leomlott, a törmelék pedig a járdára, illetve az úttestre zuhant.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben.