Feljelentést tett Hadházy Ákos a keleti vakcinák engedélyezése miatt

Feljelentést tett Hadházy Ákos a keleti vakcinák engedélyezése miatt

Kibontják a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját egy nyíregyházi rendelőben 2021. március 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Számos aggályt fogalmaztak meg a magyar szakemberek a keleti vakcinák, vagyis az oroszországi gyártású Szputnyik V és a kínai Sinopharm oltóanyaggal kapcsolatban, mégis engedélyezte azokat a magyar hatóság – derült ki az ünnepek előtt. Az engedélyezési dokumentációhoz bírósági úton jutott hozzá a Transparency International. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – a 2022-es választáson az ellenzék zuglói egyéni jelöltje – jött rá arra, hogy a titkosítás, amire a bíróság egyébként nem adott engedélyt, nem sikerült, ugyanis a szöveget PDF-ből szövegszerkesztőbe átmásolva láthatóvá váltak a kisatírozott részek, amelyek a Szputnyik engedélyezéséről árultak el további információkat.

 Hadházy Ákos most a közösségi médiában azt írta: feljelentést tett az ügyben.

„Feljelentést tettem hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt az eddig eltitkolt, de kiperelt -és szerencsére amatőr módon kisatírozott dokumentumok alapján. A papírok a kínai és az orosz oltóanyagok engedélyezésének elképesztő körülményeiről szólnak. Ez egyszerűen európai országban nem maradhat büntetlenül, ha nem ez alatt a kormány alatt, akkor majd utána, amikor a következményekről is több adatunk lesz (hiszen most a kormány eltitkolja a legalapvetőbb statisztikákat is)” – írta a képviselő, aki a feljelentést is mellékelte a poszthoz.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy Falus András immunológus, aki szintén tagja volt a keleti vakcinák tesztelésére az OGYÉI által felkért szakértői gárdának, azt mondta, a „fentről” érkező nyomás miatt adták ki szupergyorsan az engedélyeket. Falus is azt mondta, hogy a vizsgálat után, később kiderült, hogy a Szputnyik működő vakcina, de ezt bemondásra nem lett volna szabad elhinni.