Feljelentést tettek a hosszú évek óta épülő, de még el nem készült szekszárdi uszoda ügyében

Feljelentést tettek a hosszú évek óta épülő, de még el nem készült szekszárdi uszoda ügyében

Az épülő szekszárdi uszoda (Forrás: Rácz Zoltán Ész-képviselő Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szekszárdi Éljen Szekszárd (ÉSZ) nevű többségi frakció vezetője feljelentést tett a helyi uszodaépítés ügyében – közölték a Magyar Hanghoz is eljuttatott közleményükben. Mint írták, a szekszárdi uszoda több mint 5 éve épül, és szerintük jelenleg senki nem tudja megmondani, mikorra készülhet el, miközben a szakértői vizsgálatok jelentős problémákat tártak fel, többek között a szigeteléssel kapcsolatban.

Felidézték, a pandémia első hulláma alatt Szekszárd fideszes polgármestere, Ács Rezső egyszemélyes döntéssel, az ÉSZ frakció tiltakozása ellenére szerződést hosszabbított a kivitelező Aquaplus Kft-vel. Bár az uszodát a dokumentum szerint szeptember 30-ra kellene befejezni, állításuk szerint jelenleg a készültségi szint az 50 százalékot sem éri el, a hibák nincsenek kijavítva, így az uszoda biztosan nem tud határidőre elkészülni. – A kockázat óriási a városra nézve. Ha a pályázati pénzből folyó építkezés nem készül el időre, Szekszárdnak vissza kell fizetnie a kapott közel 1 milliárd forintot, ami csődbe vinné a várost – írták. Bomba Gábor, az ÉSZ frakcióvezetője úgy fogalmazott szerda reggeli sajtótájékoztatóján: „Ha ez bekövetkezik, annak kell, hogy legyen felelőse”.

Bomba Gábor ezért szerda reggel feljelentést tett az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, többek közt hanyag, illetve hűtlen kezelés bűncselekmény gyanúja miatt.

A Magyar Hang idén januárban írta meg: még tavaly őszre ígérték az új, 3,7 milliárd forintból épülő uszoda átadását. A kérdés igencsak égető, mert több mint négy éve nincs fedett uszodája Szekszárdnak, ami példátlan a megyeszékhelyeket tekintve.