Felköszöntötte születésnapján a szexbotrányba belebukó Borkai Zsoltot fideszes utódja

Felköszöntötte születésnapján a szexbotrányba belebukó Borkai Zsoltot fideszes utódja

Dézsi Csaba András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Isten éltesse sokáig Borkai Zsoltot! – erről írt nyilvános közösségi oldalán Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere. A politikus megemlékezett Borkai sportolói sikeréről, többek közt olimpiai bajnoki címéről, polgármesteri munkájáról, és hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt.

Arra viszont már nem tért ki Dézsi, hogy Borkai amiatt bukta el városvezetői tisztségét, mert videófelvételek láttak napvilágot arról, hogy ahogy egy adriai jachton orgiázik. Az ügyben felmerült az a kérdés is, vajon miből finanszírozta útját. Borkai cáfolta, hogy kiruccanását bármilyen módon közpénzből állta volna, és ugyan a botrány kipattanása után kilépett a Fideszből, de még elindult az önkormányzati választáson 2019 októberében, amit meg is nyert. Később viszont lemondott polgármesteri posztjáról, az emiatt kiírt időközi választáson győzedelmeskedett Dézsi.