Novák Katalin hivatalvezetője lehet a felmentett államtitkár

Novák Katalin hivatalvezetője lehet a felmentett államtitkár

Ekler Gergely, a családokért felelős stratégiai államtitkár beszédet mond a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Okos megoldások a családnak című rendezvényén a Millenáris Parkban 2021. november 25-én. MTI/Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg, írta meg a 24.hu, hogy a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök felmentette hivatalából Ekler Gergelyt, a Miniszterelnökség államtitkárát.

Ekler Gergelyről kinevezésekor, 2020 októberében írtunk utoljára. A családokért felelős tárca nélküli miniszter Novák Katalint segítendő kapta meg Ekler az államtitkári címet (azért a Miniszterelnökségen, mert a tárca nélküli miniszter alá nem tartozik minisztérium). 

Novák Katalin akkor azt írta Ekler Gergelyről a Facebookon, hogy addig a kabinetfőnöke volt, évek óta együtt dolgoznak. A felmentés okáról nincs információ. Nem kizárt, hogy Novák Katalin köztársasági elnöki kinevezésével áll összefüggésben a változtatás. A Magyar Hang információja szerint Ekler lesz a köztársasági elnök hivatalvezetője.

Címkék: Ekler Gergely