Félmilliárd forintra pályázhatnak a luxushotelek

Félmilliárd forintra pályázhatnak a luxushotelek

Fotónk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akár ötszázmillió forint támogatásra is pályázhatnak a hazai ötcsillagos szállodák egy április 1-jén este nyilvánosságra hozott pályázati kiírás szerint, miközben az egész idegenforgalmi szakma halódik, üresen konganak, illetve zárnak be a panziók, kisebb és nagyobb szállodák. Ahogy Orbán Viktor fogalmazott március 10-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján, a koronavírusjárvány miatt „a turizmusnak kampó”. A támogatás rendkívül nagylelkű, mivel akár a projekt nettó költségének 70 százalékát is kiválthatja – írja a Balatontipp.hu.

A Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében megjelent kiírás szerint a támogatás célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, új kapacitások létrehozása és a kapacitás-kihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevétel által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése. A támogatás akár a beruházás 70 százalékát is elérheti, s annak összege százmillió és ötszázmillió forint közötti lehet, így akár egyetlen pályázó is elviheti a teljes keretösszeget.