Félmilliót követel a Media1-től az Index lapigazgatója, amiért az leközölte a fotóját

Félmilliót követel a Media1-től az Index lapigazgatója, amiért az leközölte a fotóját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félmilliós sérelemdíjat követel a Media1-től az Index.hu Zrt. lapigazgatója és a Totalcar ügyvezetője, amiért az leközölte a fotóját. Varga Endrét nemrég a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete elnökének is megválasztották, tehát nehéz azt mondani, hogy ne lenne közszereplő. Az Index élére egyébként februárban nevezték ki, korábban a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott osztályvezetőként.

Varga úgy látja, megsértették a képmáshoz fűződő jogát, amikor idén június 21-én illusztrációként közöltek róla egy fényképe az „Új ügyvezető a Totalcar, új elnök a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete élén” című hír mellé. A fotót egyébként a Media1 szerint Varga tette korábban nyilvánossá. Az Index és a Totalcar impresszumában is található róla kép, ahogy a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) honlapján szintén.

A Media1 által megkérdezett médiajogász szerint nonszensz, hogy Varga el akarná tüntetni fotóját a Media1-ről. A lap szerint a lapigazgató nem is tiltakozott a fotó közlésekor, nem kérte annak eltávolítását, inkább egyből a fizetési meghagyás módszerével élt. A Media1 ellentmondással élt a fizetési meghagyási eljárás ellen, egyben felszólította Vargát, hogy távozzon az MTE éléről.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.