Félmilliót követel a Media1-től az Index lapigazgatója, amiért az leközölte a fotóját

Félmilliót követel a Media1-től az Index lapigazgatója, amiért az leközölte a fotóját

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félmilliós sérelemdíjat követel a Media1-től az Index.hu Zrt. lapigazgatója és a Totalcar ügyvezetője, amiért az leközölte a fotóját. Varga Endrét nemrég a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete elnökének is megválasztották, tehát nehéz azt mondani, hogy ne lenne közszereplő. Az Index élére egyébként februárban nevezték ki, korábban a Magyar Nemzeti Banknál dolgozott osztályvezetőként.

Varga úgy látja, megsértették a képmáshoz fűződő jogát, amikor idén június 21-én illusztrációként közöltek róla egy fényképe az „Új ügyvezető a Totalcar, új elnök a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete élén” című hír mellé. A fotót egyébként a Media1 szerint Varga tette korábban nyilvánossá. Az Index és a Totalcar impresszumában is található róla kép, ahogy a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) honlapján szintén.

A Media1 által megkérdezett médiajogász szerint nonszensz, hogy Varga el akarná tüntetni fotóját a Media1-ről. A lap szerint a lapigazgató nem is tiltakozott a fotó közlésekor, nem kérte annak eltávolítását, inkább egyből a fizetési meghagyás módszerével élt. A Media1 ellentmondással élt a fizetési meghagyási eljárás ellen, egyben felszólította Vargát, hogy távozzon az MTE éléről.