Felmondott a tanár, aki december eleje óta egyedül tiltakozott az iskolájából

Felmondott a tanár, aki december eleje óta egyedül tiltakozott az iskolájából

A 2022. január 31-i pedagógussztrájkban részt vevő intézmény (Fptó: Pedagógusok Szakszervezete)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmondott a budapesti tanár, aki három héttel ezelőtt kezdett polgári engedetlenségbe – adta hírül a Telex. Gábor Judit elmondása szerint tehetetlennek érzi magát, és nem látja a változtatási szándékot a közoktatás irányítói részéről.

Én kifulladtam ebben, úgy érzem – mondta a Telexnek Gábor Judit, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium egyik tanára, aki hétfőn felmondott az iskolában. Gábor Judit december 1-je óta iskolájából egyedüliként vett részt a határozatlan idejű polgári engedetlenségben. Ez idő alatt egyetlen óráját sem tartotta meg.

Gábor Judit 17 éve tanít, már szeptembertől többször is a polgári engedetlenséget választotta tiltakozásként. November 30-án, a nyolc tanár kirúgásakor úgy érezte, tenni kell valamit, ezt nem lehet már így folytatni. Viszont most elérkezett oda, hogy nem látja az eredményét az akciójának. Ő már a szándékát sem látja annak, hogy változások indulnának el, ezt csak megerősítette számára Pintér Sándor belügyminiszter múlt pénteki konzultációja a pedagógusokkal.