Az ellenzék ismét kezdeményezi a Pegasus-szerződések nyilvánosságra hozatalát

Az ellenzék ismét kezdeményezi a Pegasus-szerződések nyilvánosságra hozatalát

Az ellenzéki pártok vezetői

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös közleményt fogalmaztak meg a nemzetbiztonsági bizottság és a honvédelmi és rendészeti bizottság ellenzéki tagjai, amelyben arról adnak tájékoztatást, hogy a két testület összevont ülését kezdeményezik.

Mint ismert, Kósa Lajos, a honvédelmi bizottság fideszes elnöke a testület november 4-i ülése után azt mondta, a Belügyminisztérium vásárolta meg az izraeli kémszoftvert. Emellett arról is beszélt, hogy a tanácskozáson felmerült, a bizottság tagjai betekinthetnek-e a program beszerzésekor keletkezett szerződéscsomagba. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, az ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a szervezet minden, köztük ellenzéki tagja is betekinthetett és be is tekintett ezekbe az iratokba. Hozzátette: a honvédelmi bizottság tagjai csak akkor tehetnék ezt meg, ha a nemzetbiztonsági bizottság erre engedélyt adna.

„Amennyiben Kósa Lajos és a kormánypártok képviselői nem szabotálják majd el az ülés létrejöttét, úgy azon harmadik alkalommal is indítványozni fogjuk a ténymegállapító vizsgálóbizottság felállítását, a Pegasus-szerződés titkosítás alól történő feloldását, illetve a szerződésbe történő betekintés lehetőségének biztosítását” – áll a pénteki közleményben, amelyet Stummer János (Jobbik), a nemzetbiztonsági bizottság elnök, valamint Molnár Zsolt (MSZP), Ungár Péter (LMP), Vadai Ágnes (DK), Harangozó Tamás (MSZP) és Dr. Lukács László György (Jobbik) látott el kézjegyével.