Feloszlatná Bajkai István a választókerülete Fidesz-alapszervezetét

Feloszlatná Bajkai István a választókerülete Fidesz-alapszervezetét

Bajkai István (balra) Fásy Zsüliettel és Fásy Ádámmal

Fotó: Fásy Ádám Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezte a Fidesz Budapest 5. számú választókerületi szervezetének feloszlatását. Erről levélben értesítették a tagságot – számolt be az Rtl.hu. A portál birtokába került levélről azt írták, hogy a választókerület (Erzsébetváros és Terézváros) elnöke, Bajkai küldte szét a pártszervezet tagságának. A feloszlatást is az országgyűlési képviselő kezdeményezte, az eljárást pedig elindította a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége. A levél alapján a párt alapszabálya alapján a helyi szervezet tagjai a feloszlatási eljárás alatt nem gyakorolhatják tagsági jogaikat.

Felhívták a figyelmet, hogy az Orbán család ügyvédjeként megismert Bajkai István, valamint a Fidesz választmányi döntésének köze lehet ahhoz, hogy mind Terézvárosban (VI. kerület), mind Erzsébetvárosban (VII. kerület) az ellenzék győzött a 2019-es önkormányzati választáson. Előbbiben Soproni Tamás (Momentum), utóbbiban Niedermüller Péter (DK) lett a polgármester, az ellenzék stabil közgyűlési többséghez is jutott a kerületi önkormányzatban, holott korábban a Fidesz adta a két kerületben a polgármestert, akiknek többségük is volt.