Feloszlatta önmagát a nagykanizsai Mi Hazánk, mivel szerintük a párt beilleszkedik a NER-be

Feloszlatta önmagát a nagykanizsai Mi Hazánk, mivel szerintük a párt beilleszkedik a NER-be

Budapest, 2019. május 14. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományõrzõ szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetõje (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b). MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két évvel megalakulása után már fel is oszlatta magát a Toroczkai László vezette Mi Hazánk nagykanizsai alapszervezete. Egyúttal tömeges kilépések is történtek a pártból.

Mint közösségi oldalunkon írják, a Zala megyei nagyváros Mi Hazánk-tagjai azért döntöttek így, mert a párt beilleszkedik a jelenlegi politikai rendszerbe és láthatóan nem is törekszik annak alapvető megváltoztatására. – Ebben a struktúrában nem látjuk a nemzet megmentésének lehetőségét – közölték. A nagykanizsai volt tagok szerint a párt közelmúltbeli tisztújítása, és a működése eltért az alulról építkező demokratikus alapelvektől. 

Lapunk információi szerint a nagykanizsai szervezet önfeloszlatása nem csak amiatt jelent érvágást a Mi Hazánknak, mert egy megyei jogú város alapszervezetéről van szó, hanem mert a most kilépett helyi elnök, Angyalosi Sándor tehetős gyártulajdonos, aki anyagilag is segítette a pártot. A Mi Hazánk honlapjának tanúsága szerint például Angyalosi tavasszal egy olyan akcióhoz biztosította a feltételeket, amelynek alkalmával 8000 darab szövetzászlót osztottak ki országszerte.

https://www.facebook.com/mihazank.nagykanizsa/posts/1059624834492826

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.