Feloszlik az Új Világ Néppárt

Feloszlik az Új Világ Néppárt

Pálinkás József (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pálinkás József nevével fémjelzett párt a Facebook-oldalán a következő bejelentést tette: „Az Új Világ Néppárt 2022. május 19-én megtartotta éves közgyűlését, amelyen elfogadta az előző év pénzügyi beszámolóját. Értékelte az országgyűlési választások nyomán kialakult helyzetet, és elfogadta a párt jogutód nélküli feloszlatásáról szóló elnöki előterjesztést”.

A 2020 óta létező párt Pálinkás József személyében miniszterelnök-jelöltet is indítani szeretett volna, ám nem tudták összegyűjteni az ehhez szükséges 20 ezer szavazatot. Honlapjukon a következőkkel indokolták a pártalapítást: „Az Új Világ Néppártot azért hoztuk létre, hogy 2022-ben kormányzóképes polgári alternatívát nyújtsunk mindazoknak, akik kormány- és politikai irányváltást szeretnének. Ez a foglyul ejtett társadalom kiszabadításának polgári programja”.