Félrevezethet a kormány kommunikációja az augusztusi családi pótlékról

Félrevezethet a kormány kommunikációja az augusztusi családi pótlékról

Szentkirályi Alexandra (Fotó: Szentkirályi Alexandra/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit” – hirdeti Facebook posztjában Szentkirályi Alexandra, hazai kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő. A bejegyzés azonban erősen félrevezető, ugyanis nem arról van szó, hogy a kormány megduplázta volna a családi támogatást. A valóság az, hogy augusztusban átutalják a szeptemberi családi pótlékot is, vagyis a családok legközelebb októberben számíthatnak támogatásra. 

A félreérhető üzenet számos fideszes politikus közösségi oldalán megjelent. Mindegyikben közös, hogy felületes olvasással a támogatások emelkedésére következtethet a célközönség. „Dupla családi pótlékot utal a Magyar Államkincstár augusztusban...” – írja Járóka Lívia, fideszes EP-képviselő Facebook oldalán. Hasonló üzenetet tett közzé Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Zsigmond Barna Pál, fideszes parlamenti képviselő, Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke és Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke is, aki hozzáfűzte: „A kormány számára a magyar családok biztonsága az első”.

A bejegyzések alatt sokan kifogásolják a félreérthető üzenetet, utalva arra is, hogy a „családbarát kormány” több mint egy évtizede nem emelte a családi pótlék összegét, amelynek reálértéke mostanra értelmezhetetlenül alacsony.