Felrúgta az MSZP az ellenzéki összefogást Budafokon

Felrúgta az MSZP az ellenzéki összefogást Budafokon

A budafoki képviselő-testület alakuló ülése (Fotó: Havasi Gábor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába volt előzetes ellenzéki megállapodás, mégis a Fidesszel együtt szavazott az MSZP két képviselője a budafoki képviselőtestület alakuló ülésén – írja az Index. A lap a kerületben polgármesternek induló, végül azonban alulmaradó momentumos Havasi Gábor Facebook-bejegyzésére hivatkozott.

– A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket. A Fidesszel együtt megszavaztak egy olyan napirendet a helyi alakuló ülésen, és több olyan javaslatot, amelyet Karsay Ferenc polgármester (Fidesz) önkényesen, az ellenzéki képviselők akarata ellenére nyújtott be – írta a politikus.

Budafokon fideszes polgármester győzött, a képviselő-testületben ugyanakkor az ellenzéknek lenne többsége. Az ellenzéki pártok meg is állapodtak abban, hogy a csütörtöki alakuló ülésen az alpolgármesteri, tanácsnoki és bizottsági tagságok kiválasztásakor a választási eredmények arányait vegyék figyelembe. Így egy fideszes és két ellenzéki alpolgármestert javasoltak, egy DK-st és egy momentumost.

Security Check Required

Havasi Gábor szerint a két szocialista képviselő háttéralkut kötött a Fidesszel, ugyanis végül egyikükből – Dankóné Hegedűs Jolánból – lett az alpolgármester, társa pedig a szociális bizottság elnöke lett. A momentumos politikus egyúttal felszólította az MSZP-t, hogy zárja ki a két politikusát.

FRISSÍTÉS!
Az MSZP országos és budapesti elnöke még csütörtök este teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Tóth Bertalan és Molnár Zsolt azt közölte, hogy nem tudtak előre a budafoki képviselők lépéséről. – A Magyar Szocialista Párt felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a szocialista pártból – szögezték le.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.