Fenyegető levél érkezett a budaörsi tanárokhoz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktortól és az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumától semmilyen reagálást nem kaptak a budaörsi tiltakozó tanárok, máshonnan azonban fenyegetést igen – derül ki abból a közleményből, amelyet Tollner József budaörsi középiskolai tanár juttatott el szerkesztőségünkhöz. A fenyegető levelet aláírók azt követelik, hogy a tiltakozók kövessék meg a kormány oktatáspolitikáját, különben a budaörsi diákok és tanárok, különösen az aláírók következményekkel számolhatnak. A fenyegetést a levél szerint egy Civil Összefogás Fóruma – Újbuda, a Jövő Generációja Egyesület és a Keresztény Tanárok Egyesülete nevében egy-egy személy jegyzi, utóbbi szervezetről azonban semmit nem találtunk az interneten. Mint Tollner írta, azt, hogy valós-e a fenyegetés, vagy őrülttel van dolguk, nem tisztük eldönteni. Megfontolják, hogy tegyenek-e feljelentést.

Mint ismert, Budaörs pedagógusközössége előzőleg nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz azt követelve, hogy a pedagógusbéreket ne az úgynevezett vetési alapból, hanem a minimálbérből számítsák; emeljék jelentősen az oktatást közvetlenül segítők és technikai dolgozók bérét, illetve kezdődjenek érdemi egyeztetések többek között a centralizáció, az autonómia, az óraszámok, a túlóra kifizetés kérdéséről.

A levelet 273 budaörsi pedagógus írta alá, azóta a számuk 292-re emelkedett. A levelet egyébként majd májusban szeretnék átadni, így április 30-ig írhatják alá a pedagógusok. Tollner József érdeklődésünkre elmondta, a petíciót az összes iskolába elküldik, függetlenül attól, hogy azok állami, egyházi vagy alapítványi fenntartásban vannak.