Fenyegető levelet kapott Gémesi György

Fenyegető levelet kapott Gémesi György

Gémesi György, Gödöllő polgármester (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felháborodott bejegyzéssel jelentkezett ma reggel Facebook-oldalán Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Posztjában egy fenyegető levelet idéz, amelyben arra szólítják fel, hogy január 31-ig mondjon le, és tegye lehetővé az országgyűlési választásokkal egy időben az időközi önkormányzati választásokat, ahol ki kell állnia a kormánypártok jelöltje mögött.

A fenyegetés szerint időközi választások mindenképpen lesznek, csak az időpont kérdéses, ha ugyanis „nem reagál megfelelően” a fenyegető levélre, akkor február első napjától indul az „Éljenjeni” akció, amely „lerántja a leplet titkairól. Többek között egy feminista terroristával való kapcsolatáról Várady Napsugárról”. Az üzenet aláírója Anonymus.

Gémesi felteszi a kérdést: azt követően, hogy lehallgatták, feltörték a lakását, mocskolódó, hazug filmeket készítettek róla, most pedig megfenyegették, vajon meddig süllyednek még. Végül felszólítja a szerzőt, hogy arcát vállalva mondja el, mi is a gondja.

A fenyegetés a polgármesteri hivatal e-mail címére érkezett, de nekem címezték azt – nyilatkozta lapunknak Gémesi György. – Ahogy a bejegyzéshez érkezett kommentekben is felvetik a hozzászólók, lehet hogy csak gyerekes csínytevésről van szó. Persze gyorsan ki fog derülni, hogy van-e mögötte valami konkrétum, hiszen rövid határidőket szabtak a fenyegetésben.

Kérdésünkre, hogy mi állhat a fenyegetés mögött, a polgármester elmondta, a levélben a fővárosi Városházára van hivatkozás, talán valami hasonlót igyekszik kreálni a levélíró. – Kreálni, mert kiderült, a fővárosi Városháza-ügy mögött sincs semmiféle üldözni való dolog. Arra viszont jók az ilyesfajta tartalom nélküli ügyek, hogy hosszú ideig erre kell reagálni –mondta a polgármester.

Kérdésünkre Gémesi György elmondta, miután korábban lehallgatták, feltörték a lakását, két héttel ezelőtt pedig a Pesti Srácok készített egy olyan húszperces filmet, amiben hetet-havat összehordott róla, úgy érezte, bár nem kell komolyan venni ezt a levelet, azonban oda kell figyelni. Meg kell mutatni az embereknek, milyen támadások érkeznek hozzá. A Várady Napsugárra való utalást sem tudja hova tenni. Azt viszont el tudja képzelni, hogy a Városháza.ügyhöz hasonló alap nélküli vádaskodásról lesz szó, amelynek célja, hogy elterelje a kormányhoz köthető problémás ügyekről a figyelmet.

Végül elmondta, szakemberek a törvényes keretek között vizsgálják, vajon honnan és ki küldhette az üzenetet.