Orbán Viktor: Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot

Orbán Viktor: Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója (j) Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Középen Áder János köztársasági elnök (takarásban) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök találkozott Ferenc pápával – derül ki a Miniszterelnöki Sajtóiroda fotóiból.

A képekből kiderül, hogy Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes is részt vett a találkozón. 

Orbán Viktor Facebook-posztban emlékezett meg a találkozóról. „Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot” – írta az idézethez, amelyet  V-betűs kampánylogójával díszített.

Havasi Bertalan a találkozó után azt közölte, hogy ajándékba adta Orbán Viktor a pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király írt IV. Ince pápának, amelyben segítséget kért Nyugatról a keresztény Magyarországot fenyegető harcias tatárok ellen.

A Vatikán közlése szerint a „szívélyes légkörű” találkozó mintegy 40 percig tartott. A katolikus egyházfő és Magyarország vezetői az egyház magyarországi szerepéről, a környezetvédelem iránti elkötelezettségről, valamint a családok védelméről és támogatásáról beszélgettek. A pápa megajándékozta a köztársasági elnököt Ippolito Caffi olasz festőnek az 1800-as évek közepén készült, jelenleg a Római Múzeumban őrzött egyik festményének mozaikból készült másolatával. A Pápai áldás a Szent Péter téren címet viselő alkotás azt ábrázolja, amint a reggeli napfényben fürdő Szent Péter téren gyülekeznek a pápai áldásra várakozó emberek.

A pápa budapesti útjáról itt olvashatja tudósításunkat.