Fiatal sportember halt meg a Péterfy-kórház pszichiátriájának mosdójában

Fiatal sportember halt meg a Péterfy-kórház pszichiátriájának mosdójában

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelõintézet fõbejárata a VII. kerület, Péterfy Sándor u. 8-20-ban (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elesett a mosdóban és meghalt egy 22 éves fiatalember a Péterfy Kórház-Rendelőintézet, Országos Traumatológiai Intézetben. A férfit a pszichiátriai osztályon kezelték, az eset december 29-én történt. Érdeklődésünkre Sásdi Antal főigazgató megerősítette a hírt, mint közölte: „Valóban történt halálos kimenetelű baleset pszichiátriánkon, rendőrségi vizsgálat folyamatban van, annak lezártáig  információt nem tudunk adni”.  

Szakemberhiányra hivatkozva gyakorlatilag bármelyik pszichiátriát bezárhatnák | Magyar Hang

Bár az Európai Unióban élen járunk az öngyilkosságok és a pszichés zavarok lakosságra vetített arányát tekintve, egyre nehezebben juthatnak ellátáshoz a rászorulók. A Lipótmező bezárása óta eltelt közel 12 év nem volt elegendő arra, hogy bármely kormány érdemben foglalkozzon a problémával. A tétlenség szomorú eredménye, hogy az amúgy is gyér ellátás tovább szűkül, bezár ugyanis a Merényi-kórház pszichiátriája.

A Magyar Hangot az elhunyt férfi családja arról tájékoztatta, maguk is vizsgálatot kértek az ügyben, mivel értetlenül állnak azelőtt, hogyan történhetett ilyen tragédia jó erőben lévő, aktív sportoló fiúkkal. A toxikológiai leletekből várnak választ arra, vajon kaphatott-e a fiatalember olyan nyugtatókat, amelyek közrejátszhattak a balesetben, illetve ha kapott, miért nem figyeltek rá oda jobban, miért engedték, hogy egyedül mozogjon az osztályon és járkáljon a síkos padlón.

A fiatal férfi kórházba kerülése előtt, még december elején is aktívan sportolt, szeptember végén félmaratont futott.