Fidesz-kongresszus – Kósa Lajos: Covid, genderinvázió, migráció

Fidesz-kongresszus – Kósa Lajos: Covid, genderinvázió, migráció

A Fidesztisztújító kongresszusa a Hungexpón 2023. november 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 80-as években nagyobb biztonságban éreztük magunkat – erről beszélt a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke szerint bár az a korszak jobb nem volt, de biztonságosabb igen, hiszen manapság háború van a szomszédunkban, láttuk a Hamász borzalmas terrortámadását, covid járvány volt, majd itt említette a „genderinváziót” és a „wokeinváziót”.

A legnagyobb veszélynek mégis a migrációt nevezete, szavai szerint annál nagyobb veszély nem fenyeget bennünket. Mint kifejtette, nem a terror a legnagyobb veszély, hiszen az ellen lehet védekezni. Nem is a bűnözés növekedése, hiszen azzal is meg lehet birkózni. A legnagyobb veszélyt azzal érzékeltette, hogy felidézett egy palesztinbarát tüntetőt, aki Berlin utcáin arról beszélt egy riporternek, hogy ha elegen lesznek, akkor Németországban iszlám kalifátust akarnak teremteni. Kósa Lajos szerint mi csak magunkra számíthatunk, de meg tudjuk védeni magunkat.

Kitért arra is, hogy az ellenzék miként vélekedik a kérdésről. Megfogalmazása szerint „a Tesco-gazdaságos Jeanne d'Arc”, vagyis Donáth Anna álkérdésnek nevezte a problémát, míg Gyurcsány Ferenc szerint jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól.

Szombat délelőtt óta zajlik a Fidesz kongresszusa, ahol megválasztják a kormánypárt elnökének ismét Orbán Viktort, a miniszterelnöknek nincs kihívója. Az alelnökök is maradnak, hiszen csak négy jelölt volt: Gál Kinga, Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd.