Fidesz-kongresszus – Semjén Zsolt: A Fidesz és a KDNP szövetsége a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója

Fidesz-kongresszus – Semjén Zsolt: A Fidesz és a KDNP szövetsége a magyar történelem legsikeresebb konstrukciója

A Fidesz 30. tisztújító kongresszusa Budapesten, 2023. november 18-án (Forrás: Fidesz/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciójának nevezte a Fidesz és a KDNP szövetségét a kormánypárt 30. tisztújító kongresszusán elmondott beszédében Semjén Zsolt. A KDNP elnöke úgy fogalmazott, hogy ők egy világnézeti párt, a Fidesz pedig „egy keresztény ihletettségű nagy néppárt”, ez egészült ki a társadalom szinte minden szegmensével. Sikerüket a 2010 óta tartó folyamatos kormányzással igazolta, ami szavai szerint „az emberi minőségből is következik”. A negyedik kétharmados győzelmüket pedig egyenesen politikai csodának nevezte. Semjén Zsolt szavai szerint készen állnak arra, hogy folytassák Szent István országépítő nagy művét.

Szombaton tartja 30. tisztújító kongresszusát a Fidesz Budapesten, a Hungexpón, a rendezvényen 1500-1800 küldött és legalább ugyanennyi vendég vesz részt. Hollik István korábban azt mondta, hogy a tisztújító kongresszuson megválasztják az elnököt, az alelnököket és a párt bizottságainak vezetőit, tagjait, ugyanakkor nem hoznak formális döntést a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjéről. Orbán Viktor miniszterelnöknek a pártelnöki pozícióra nincs kihívója, a Mandiner korábbi cikke szerint ugyanakkor az alelnöki poszton lehet változás. Az atv.hu értesülései alapján Kubatov Gábort és Kósa Lajost újra jelölték és vállalják is, Németh Szilárd azonban megkeresésükre nem árult el semmit, de annyit azért mondott, hogy „meglepetést szeretne okozni”. A negyedik alelnököt, Gál Kingát nem érték el.

Kocsis MátéDeutsch Tamás és Kövér László korábbi beszédeiről itt olvashat.