Fideszes képviselő és Trócsányi László is együtt koszorúzott a koronavírusos szegedi rektorral

Fideszes képviselő és Trócsányi László is együtt koszorúzott a koronavírusos szegedi rektorral

A Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala (Fotó: Az egyetem hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang írta meg, hogy Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora az az egyetemi vezető, aki ausztriai síeléséről visszatérve nem vonult karanténba, hanem műtött, és akinek koronavírus tesztje pozitív lett. A történtekről az RTL Klub is beszámolt, ők azonban nem közölték az érintett nevét. A 24.hu most azt írja, hogy Rovó Lászlónak a közelmúltban több fideszes politikussal is volt közös rendezvénye.

Március 13-án az egyetemi vezetés B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő és Juhász Tünde megyei kormánymegbízott társaságában koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát a Dóm téren. Az egyetem weboldala szerint az eseményen részt vett Rovó László is, csoportkép is készült.

A cikk szerint a járványveszély miatt lefújt március 15-i ünnepségek helyett megtartott szűkkörű megemlékezésen ott volt az Orbán-kormány korábbi igazságügyi minisztere, Trócsányi László is, aki jelenleg a szegedi egyetem állam-és jogtudományi karának oktatója, valamint a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Mint lapunk már szombaton este megírta, értesüléseink szerint Rovó Lászlót – aki egyébként a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is –, csak jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit. Forrásaink közölték azt is, hogy a professzor óvatlansága miatt a Rektori Hivatal munkatársainak karanténba kell vonulniuk.

Félő ugyanakkor, hogy a további fertőzésveszély kockázata ezzel csak részben mérsékelhető, hiszen Rovó vírushordozóként bejárt az általa vezetett klinikára és operált is. 

Karantén helyett inkább operált a Szegedi Tudományegyetem rektora | Magyar Hang