Fideszes plakátot ragasztott át egy momentumos – kihallgatták és megbírságolták

Fideszes plakátot ragasztott át egy momentumos – kihallgatták és megbírságolták

A kép jobb oldalán Bereczki Dávid, a Momentum kaposvári jelöltje látható (Fotó: Bereczki Dávid / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Plakátragasztásért feljelentették a rendőrségen a momentum kaposvári képviselőjelöltjét azok után, hogy a helyi önkormányzat már megbírságolta ezért – számolt be a Momentum közleménye az érintett Bereczki Dávid Facebook-posztja alapján szombaton. 

– Valaki feljelentett engem, amiért nem rég átragasztottuk a kaposvári buszmegállókban is látható fideszes propagandát a saját matricáinkkal. Ma a rendőrkapitányságon rongálással gyanúsítottak és felvették a vallomásomat. Mindezt tették úgy, hogy az Önkormányzat korábban 250 ezer forint büntetést szabott ki ránk. Természetesen fellebbeztünk” – olvasható a Momentum politikusának pénteki bejegyzésében.

Bereczki Dávid szerint nem követett el rongálást, ugyanis a plakátragasztás a szabad politikai véleménynyilvánítás részét képezi. „A rongálást, amivel vádolnak nem követtem el. A politikai tartalmú plakátok átfestése, felülragasztása, a véleménynyilvánítás jog – mint Alaptörvény által védett alapjog – törvényes. Még ha ezeket a alapvető jogokat a Fidesz nem is akarja elismerni.”

A Momentum képviselőjelöltje hozzátette: „Az igazi bűnösök, a Mészárosok, Tiborczok, Rogánok és Habonyok most még nevethetnek rajtunk, számolhatják milliárdjaikat a magángépeken, meg a jachtokon, de 2022 után nem mi fogunk rendőrségen, meg bíróságon ülni, hanem ők. Akik milliárdokat loptak ki a magyar emberek zsebéből.”