Kiadták a figyelmeztetést, akár jégeső is lehet

Kiadták a figyelmeztetést, akár jégeső is lehet

Viharfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az északi megyék kivételével az egész országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre zivatarveszély miatt, de Bács-Kiskunra, Baranyára, Csongrád-Csanádra és Tolnára felhőszakadás miatt is.

Mint figyelmeztető előrejelzésükben írták, a már hajnalban kialakult zivatarok a déli órákra várhatóan kelet, délkelet felé haladva fokozatosan lecsengenek. Napközben a keleti határmentén, illetve délkeleten még labilis marad a légkör, ezeken a területeken néhány zivatar ismét előfordulhat. Az egyes gócokat intenzív csapadék (> 10-20 mm), kisebb méretű jég, szélerősödés kísérheti. A Duna-Tisza közén a délelőtt folyamán még felhőszakadás is kísérheti a zivatarokat. Mindössze Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre nem adtak ki figyelmeztetést.

A napi időjárás-előrejelzés szerint északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják. A záporok, zivatarok egyre inkább a déli és a keleti megyékre szorulnak vissza, de egy-egy gyengébb cella máshol sem zárható ki. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Címkék: időjárás