Figyelmeztették a rendőrök a Fidesznek aláírásokat gyűjtőket

Figyelmeztették a rendőrök a Fidesznek aláírásokat gyűjtőket

Rendőrségi intézkedés a Fidesz aláírásgyűjtő pultjánál 2021. szeptember 4-én Bicskén. Fotó: Magyar Hang / Gulyás Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, nem jelentették be a rendőrségen a bicskei fideszesek, hogy aláírásokat fognak gyűjteni a Gyurcsány- és Karácsony-ellenes petíciójukhoz, de megúszták egy ejnye-bejnyével. A hétvégén már beszámoltunk róla, hogy a kormánypárti alpolgármester, Csörgöl Ákos és két önkormányzati képviselő véletlenül pont akkor és pont oda települtek ki, ahol a Momentum az előválasztási aláírásait gyűjtötte.

A rendőrök is megjelentek szombaton Bicskén, ahol egymástól alig néhány méterre két aláírásgyűjtő pult is volt: a Momentum az előválasztáshoz, a Fidesz pedig a „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” kampányához várta a támogatókat. A gondot az okozta, hogy bár az ellenzéki párt a rendőrséghez is bejelentette akcióját, a fideszesek – a momentumosok állítása szerint – egyszerűen elfoglalták a helyüket.

Lapunk a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult, hogy megtudjuk: előfordulhat-e, hogy a két pártnak egyszerre ugyanarra a helyre szólt a kérése, illetve tudomásul vették-e egyáltalán a Momentum és a Fidesz bejelentését.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Momentum rendezvényéről volt tudomásuk, a Fideszről ugyanakkor már nem írták ugyanezt. Csak annyit közöltek, hogy „a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség is rendezvényt tartott”. Azt is hozzátették, hogy a kiérkező kollégáik a szervezőt igazoltatták és „figyelmeztetésben részesítették, továbbá jogi felvilágosítás keretein belül tájékoztatták a rendezvény megtartásához szükséges bejelentési kötelezettségről”. Ebből úgy tűnik, hogy a bejelentést mintha elszalasztották volna.

Hiába kérdeztük, arra már nem kaptunk választ, hogy amennyiben valóban nem jelezte a kormánypárt előre a kitelepülését, miért nem szólították fel őket arra, hogy hagyják abba a tevékenységüket. Azt sem tudtuk meg, hogy a politikai kampány beindulásával milyen módon kívánja elkerülni a rendőrség az ilyen és ehhez hasonló eseteket.