Fiola Attila: Boldog és büszke vagyok

Fiola Attila: Boldog és büszke vagyok

Fiola Attila gólja a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország-Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szia Edit! Ne haragudj, hogy tegnap így rád rontottunk! – üzente a szombati gólöröme miatt megijedt riporternőnek Fiola Attila. A focista vasárnap sajtótájékoztatót is tartott, ahol elmondta: még mindig rázza a hideg, ha a világbajnok franciák ellen szombaton szerzett góljára gondol.

Videóüzenetben kért elnézést Szalay Edit riportertől Fiola Attila, akinek gólja miatt sikerült döntetlenre kihozni a franciák elleni meccset szombaton – vette észre a 444. Ugyanis Fiola gólja miatti örömében ijesztett rá az éppen a fülhallgatóját kereső Szalay Editre, aki a Puskás Aréna műsorközlőjeként dolgozik az Európa-bajnokságon.

– Szia Edit! Ne haragudj, hogy tegnap így rád rontottunk! – kezdte a focista a bocsánatkérést azzal magyarázva a történteket, életük egyik legszebb pillanata volt.

Feltehetően a riporter már a helyszínen sem haragudott a magyar válogatottra, hiszen az ijedtség után láthatóan velük örült.

Még nem fogta fel, hogy sikerült pontot szerezni

Fiola egyébként sajtótájékoztatót tartott vasárnap, erről az MTI is beszámolt. Mint írták, a magyar labdarúgó-válogatott játékosát még mindig rázza a hideg, ha a világbajnok franciák ellen szombaton szerzett góljára gondol. A Mol Fehérvár 31 éves védője elmondta, alig aludt éjszaka, érzelemdús időszakon van túl.

– Boldog és büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, örülök, hogy ekkora boldogságot tudtunk okozni több millió magyarnak – fogalmazott a gólszerző, aki a Puskás Arénában játszott csoportmeccs első félidejének végén talált be Hugo Lloris kapujába. Kiemelte, egyelőre még nem fogta fel, hogy találatával a magyarok pontot szereztek a vb-címvédő ellen. – A meccs után három órán át fájt a fejem, olyan hangulat volt. Nem lehet leírni vagy elmondani, mit éreztem, ezt mindenkinek át kell élnie. Büszke magyar vagyok – mondta a hátvéd.

Fiola elmondta, legalább háromszáz alkalommal visszanézte a gólt, amelyet követően a kapu mögé akart menni ünnepelni, azonban rájött, hogy ott francia szurkolók vannak. Ezt követően „elindult, amerre látott”, így lett a végeredmény egy furcsa gólöröm, amibe a helyi hangulatfelelős hölgy is belekerült. – Amikor kiértem a sarokba, akkor láttam, hogy az ott ülő hölgy fülében fülhallgató van és lefelé néz. Gondoltam, nem látta, hogy betaláltunk, ezért csaptam az asztalára. Utólag is elnézést kérek tőle – utalt a védő a helyi műsorközlőre, aki – mint utólag kiderült – épp az egyik kiesett fülhallgatóját kereste.

– Örülök, hogy a második Eb-men is itt lehetek, életem legszebb napjait élem át. Az első mérkőzés után mindenki el volt keseredve és bosszús volt, mert sok melót beletettünk és az utolsó pillanatokban kiengedtük az egy pontot. Az, hogy abból fel tudtunk állni, nagyszerű csapategységre vall, és a szombati összecsapás után kellő önbizalommal mehetünk Németországba – tekintett előre a csoportzáró müncheni találkozóra Fiola.

Kiemelte, a német is a világ egyik legjobb csapata, de mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy meglepetést okozzanak, százötven százalékkal fognak pályára lépni. A Puskás Aréna után a Münchenben várható hangulatról az MTI kérdésére kiemelte, reméli, sok magyar szurkoló tud majd kimenni a találkozóra, mert rengeteget jelent számukra a nézők támogatása. – Griezmann azt mondta, erre nem tudtak felkészülni, meglepődtek, milyen hangulat volt az Arénában. Sehol máshol nincs ilyen, de bízom abban, hogy a húszezer szurkoló egy része minket fog támogatni – mondta Fiola.
    

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Pogátsa Árnyékot vet, de még így se, még vele se találjuk a hazai középosztályt