Földrengés volt Ausztriában, Sopronban is érezték

Földrengés volt Ausztriában, Sopronban is érezték

Földrengés A kép illusztráció (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Földrengés volt Bécstől délre, Alsó-Ausztria tartományban kedden este, írja az osztrák Kurier, amelyet a 24.hu szúrt ki.

Az elsődleges jelentések szerint a rengés epicentruma a Wiener Neaustadt-tól délre, közel 3 kilométerre található Breitenau am Steinfelde községben volt. Az Osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet mérései szerint a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földrengés történt Ausztriában.

Az Index olvasói is jelezték, hogy 18:25-kor Sopronban is érezték a 30-40 másodpercig tartó földrengést. Károkról vagy személyi sérülésekről egyelőre nincsenek információk.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium kora este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy helyi idő szerint 18.25-kor 8 kilométeres mélységben a Richter-féle skála szerinti 4,3-as földrengés keletkezett Ausztriában, Bécs közelében, a magyar országhatártól megközelítőleg 30 kilométerre.  A földrengést Magyarország területén is érezte a lakosság – tette hozzá Timkó Máté szeizmológus. Károkról egyelőre nem érkezett bejelentés.