Folyamatos beszéddel akadályozná meg az ellenzék a szociális törvényről szóló vita lezárását

Folyamatos beszéddel akadályozná meg az ellenzék a szociális törvényről szóló vita lezárását

Jámbor András a parlamentben 2022. október 26-án (Fotó: Jámbor András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda délelőtt kezdődött a szociális törvény módosításának vitája, és azóta sem ért véget. Az ellenzéki képviselők ugyanis folyamatos hozzászólásokkal hosszabbítják meg a vitanapot, bevallottan azért, hogy obstrukcióval akadályozzák meg az ülés lezárását.

A törvényről – melyet a párbeszédes Szabó Tímea csak „Lex megdögölhetsz”-nek nevezett – lapunk is hosszabban írt. Akciójukkal a képviselők most azt szeretnék elérni, hogy a téma szó szerint és képletesen is napirendjen maradjon. A Magyar Hang elérte Kanász-Nagy Mátét (LMP), aki elmondta: 8-10 politikus egymást váltva szólal fel a törvénymódosítás kapcsán, a Jobbiktól a DK-ig mindenki képviselteti magát, Z. Kárpát Dániel (Jobbik), Gy. Németh Erzsébet (DK) , Keresztes László Lóránt (LMP) is beszélt.

„Addig folytatjuk, amíg csak bírjuk – mondta Kanász-Nagy, aki szerint a kormánypárti képviselők nem igazán szólnak hozzá az így csak papírforma szerint létező vitához: ki-be járkálnak a parlamenti patkóból. Úgy tudjuk, a kormányoldalon csak Rétvári Bence (KDNP) a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tartja kitartóan a frontot, de láthatóan ő is megfáradt.

Jámbor András, a Párbeszéd részéről szintén részt vesz az obstrukcióban: tőle úgy tudjuk, hogy olykor 5-6 kormánypárti képviselő is tartózkodik az ülésteremben, és a fideszes Nagy Csaba is felszólalt. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke pedig már ráförmedt a már órák óta obstruáló ellenzékre, hogy ha ismétlésbe keverednek, berekeszti a vitanapot.