Folytatódik a nyilatkozatháború: A Pesti úti idősotthon vezetője állítja, ő küldte a levelet a főjegyzőnek

Folytatódik a nyilatkozatháború: A Pesti úti idősotthon vezetője állítja, ő küldte a levelet a főjegyzőnek

Egy lakót szállítanak el védőruhába öltözött mentők a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pesti úti idősotthon vezetője a sajtóban megjelent hírekre reagálva közölte, hogy ő küldte a fővárosi főjegyzőnek azt a levelet, amelyben azt közölte, hogy az intézménynek mindvégig volt orvosa.

Skultéti József nyilatkozatát csütörtökön tették közzé a fővárosi önkormányzat koronavírus-járványról tájékoztató oldalán. Ebben a következőket írta az intézményvezető: „Szeretném leszögezni, hogy koronavirus.budapest.hu oldalon megjelentetett, Budapest főjegyzőjének szóló levelet én küldtem Szabó Tamás főjegyzőnek, az ott leírtakat továbbra is fenntartom”.

Az ügy előzménye, hogy több hírportálon, például a kormánybarát origo.hu oldalon is azt állították, hogy Karácsony Gergely főpolgármester kampányfőnöke írta a levelet, amelyről azt állították, hogy az a Pesti úti idősotthon vezetőjéé.

A koronavírus-járványról tájékoztató fővárosi oldalon a nyilatkozat mellett még az olvasható, hogy „az elmúlt napokban minden magyarázat, tényközlés és cáfolat ellenére a politikailag motivált rágalomhadjáratot folytató lakájmédia képtelennek bizonyult arra, hogy különbséget tegyen” egy e-mail szerzője és a között, akinek a számítógépén a közzétételre alkalmas, úgynevezett pdf-formátum készült.

Ezen az oldalon, éppen annak érdekében, hogy a dokumentumok tartalmát ne lehessen utólag se módosítani, rendszeresen pdf-formátumokat tesznek közzé. Ezúttal is ez történt: a word formátumban elküldött e-mailt a nyilvánosságra hozatal érdekében pdf-formátumban mentették el, de a tartalom módosítása nélkül – írták.

A kormányhivatal szerint az ellenőrzéskor nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban | Magyar Hang

Az elmúlt két napban háromszor is tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést a Pesti úti idősotthonban Budapest Főváros Kormányhivatala, és egyszer sem találtak orvost az otthonban, tehát a jelek szerint továbbra sem biztosított a folyamatos orvosi ellátás - írja az MTI a kormányhivatal csütörtöki közleményére hivatkozva.

Mint arról lapunk is hírt adott, Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtöki közlrményében kifogásolta, hogy az utóbbi napokban három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen orvos a Pesti úti idősotthonban, amely a magyarországi koronavírus-járvány egyik gócpontjának bizonyult.