„Főnök, ezt vegye be, mert ettől jókedve lesz és pörögni fog”

„Főnök, ezt vegye be, mert ettől jókedve lesz és pörögni fog”

Képünk illusztráció (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy testvérpár ellen kábítószer-kereskedelem miatt. A történetük nem mindennapi.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a testvérpár idősebb tagja még 2020 július közepén több kábítószer tartalmú tablettát szerzett meg, majd abból kettőt átadott az öccsének. A fiatalabb egyet be is vett, amitől „felfokozott állapotba került”.

Másnap kora délután a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületéhez ment, ahol a kábítószertől zavartan viselkedve annak ellenére bement az épületbe, hogy a fegyveres biztonsági őr többször rászólt, hogy ilyen állapotban nem mehet be. A rendőrkapitányság épületében a férfi az őrhöz lépett, majd egy tablettát adott át neki, miközben azt mondta, hogy „Főnök, ezt vegye be, mert ettől jókedve lesz és pörögni fog”. Ezután kiszaladt és leült az út közepére, majd amikor bekísérték a rendőrség épületébe, eszméletét vesztve összeesett, így mentő szállította el a helyszínről.

A férfi vizeletéből többféle kábítószert mutatott ki a szakértői vizsgálat, és a tablettából is kábítószer volt azonosítható.

Az ügyészség a testvérpárral szemben elzárás kiszabására és a bűnügyi költségek viselésére kötelezésükre tett indítványt.