Főpolgármester-jelölti harc: hamarosan a Momentum is beszáll?

Főpolgármester-jelölti harc: hamarosan a Momentum is beszáll?

Fekete-Győr András a Kossuth téri tüntetésen, füstbombával (Forrás: Fekete-Győr András/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még januárban kiderülhet, hogy ki tud-e állítani a Momentum egy „saját” főpolgármester-jelöltet, vagyis igent mond-e nekik az az egyelőre rejtélyes személy, akit felkértek erre. A Magyar Hang értesülései szerint erről a párt elnöke tájékoztatta tagjaikat egy belső fórumon. Vagyis nem kizárt, hogy az eddig már bejelentkezett Puzsér Róbert, illetve a Karácsony Gergely-Horváth Csaba párharc győztese mellett még egy jelölt lesz az ellenzéki oldalon.

Már hónapokkal ezelőtt – tavaly novemberben – is arról beszélt a Momentum elnöke, hogy egy igazán alkalmas, integratív személyt szeretnének találni a főpolgármester-jelölti posztra, és ennek érdekében már zajlottak is egyeztetések. Fekete-Győr András azt azonban nem akarta elárulni, hogy kiről, vagy kikről van szó, hiszen az érintett, vagy érintettek még nem bólintottak rá.

Lapunk információi szerint a Momentum elnöke egy belső fórumon most azt közölte, hogy többektől is nemleges választ kaptak, az első választottjuk azonban még gondolkozik. Ám már nem sokáig, hiszen várhatóan még januárban meghozza a döntést. Erre hivatkozva kért türelmet azoktól, akik már elégedetlenkednének az ügyben, hiszen míg pártjuk egyelőre a nyilvánosság előtt titkolózik, több ellenzéki erő is már gőzerővel készül az októberi megmérettetésre.

Karácsony Gergely: Én tudom legyőzni Tarlós Istvánt | Magyar Hang

„Nehezen tudom elképzelni, hogy az előválasztás után fennmaradjon a rivalizálás az ellenzéki oldalon” – mondja a Párbeszéd politikusa. A teljes interjú.

Hajnal Miklós, a párt elnökségi tajga megkeresésünkre csak annyit mondott, hogy egyelőre várják a választ reménybeli jelöltjüktől, és természetesen bíznak benne, hogy az pozitív lesz. Azt azonban továbbra sem akarta elmondani, hogy kiről van szó.

Amennyiben a Momentumnak is lesz saját jelöltje, úgy tovább nő az ellenzéki oldalon a lehetséges főpolgármester-jelöltek száma. A baloldali előválasztás keretében jelenleg is zajlik a harc az MSZP-s Horváth Csaba, illetve a Párbeszédet képviselő Karácsony Gergely között. A győztes várhatóan nyáron fog megmérkőzni a posztra ugyancsak bejelentkezett, és az LMP által támogatott Puzsér Róberttel, de a főpolgármesteri székért ringbe szállna még a Liberálisoktól Sermer Ádám is.

Összecsapott Karácsony Gergely és Horváth Csaba | Magyar Hang

Élesebb vita nem volt köztük, de azért oda-odaszúrtak egymásnak. Horváth ellenfele programját hiányolta, Karácsony pedig riválisát arról kérdezte, MSZP-sként hogyan szólítaná meg például a jobbikosokat.