Forbes: Mészáros érdekeltségébe kerülhet a teljes Tigáz?

Forbes: Mészáros érdekeltségébe kerülhet a teljes Tigáz?

Fotó: Unsplash/Parvesh Kumar

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mészáros Csoporthoz tartozó tőzsdei befektetőcég, az Opus Global Nyrt. tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja a Tigáz teljes részvénycsomagját – állítja a Forbes.hu több, egymástól független forrásra hivatkozva. A gázszolgáltatóban az Opus eddig is érdekelt volt, Mészáros Lőrinc érdekeltsége közvetve tavaly nyáron vásárolta be magát, közel 50 százalékos közvetett tulajdonrészt szerezve. A lap úgy értesült, hogy az Opus most megszerezné a MET Csoporthoz tartozó maradék részesedést is.

Az Opus a lap kérdésére úgy reagált, hogy folyamatosan vizsgálják az újabb felvásárlási lehetőségeket, de meg nem erősítették az értesülést, igaz, nem is cáfolták azt.  Mint írták: „A transzparencia jegyében társaságunk az üzleti- és gazdasági érdekeit érintő valamennyi releváns eseményről szabályozott módon és időben tájékoztatja befektetőit, ugyanakkor piaci pletykákat nem kommentál.” A MET csak annyit válaszolt, hogy piaci híreszteléseket nem kommentálnak. 

A Tigáz Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, 33 760 kilométer hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet, Magyaroszág területének közel felét látja el földgázzal. 2017-ben az olasz ENI adta el a céget a svájci központú, de magyar többségi tulajdonban lévő MET energetikai csoportnak – emlékeztet a Forbes. A Lakatos Benjámin vezérigazgató többségi érdekeltségébe tartozó csoport szűk két éven belül adta át a tulajdonában lévő üzletrész felét a Mészáros Csoportnak. A felek stratégiai megállapodást is kötöttek.