Formában volt Kövér László, milliókra büntette Szabó Tímeát és Gyurcsány Ferencet

Formában volt Kövér László, milliókra büntette Szabó Tímeát és Gyurcsány Ferencet

Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke online megbeszélést folytat Jüri Ratas észt házelnökkel az Országházban 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Az Országgyûlés Sajtóirodája/Pólya-Petõ Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa beállította Jakab Péter büntetésrekordját azzal, hogy kitűzött egy zászlót.

Fegyelmi vétségek miatt Gyurcsány Ferenc fizetését (DK) egyhavi tiszteletdíjának megfelelő összeggel, mintegy 2,4 millió forinttal, Szabó Tímea (Párbeszéd) fizetését pedig négyhavi tiszteletdíjának megfelelő összeggel, több mint 9,6 millió forinttal csökkentette Kövér László házelnök, írja az MTI.

Az MTI-nek csütörtökön elküldött házelnöki döntés Gyurcsány Ferenc büntetését azzal indokolta: a DK elnök-frakcióvezetője az Országgyűlés június 14-i ülésnapján napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólását folyamatos bekiabálásokkal kísérte, és ezekkel többször felszólítás ellenére sem hagyott fel.

– Többször figyelmeztettem a képviselőt, hogy hagyjon fel a magatartásával. Gyurcsány Ferenc azonban ennek nem tett eleget, a figyelmeztetést többször is vitatta, végül miután megkértem arra, hogy felhívásaimat ne vitassa, tekintve, hogy a házszabályi rendelkezések alapján az ülést én vezetem, azt a sértő kijelentést tette, hogy „Elég szégyen ez Országháznak” – írta szerdán kelt döntésében Kövér László.

A büntetésre így reagált Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán: „ a Kövér nevű otromba politikai komisszár meg élvezze az utolsó hónapokat, amíg még bitorolhatja az általa megtestesített primitívség ezt a jobb sorsra érdemes közjogi posztot”.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője azért kapott 9,6 millió forintos büntetést, mert a Magyarországra tervezett Fudan Egyetemre utalva kitűzte a Fidesz kínai zászlóval összemontírozott logóját. A zászló akkor került ki, amikor a Fidesz megszavazta az egyetem Budapestre telepítését.

– A képviselő az ülést vezető elnök felszólítása ellenére sem távolította el a molinót, annak kifüggesztését követően visszatért üléshelyére, így az ülést vezető elnök a fegyelmi eljárás megindítását helyezte kilátásba – írta döntésében Kövér László.

Szabó Tímea is gyorsan reagált a büntetés hírére, mint Facebook-posztjában írja: „Az időzítés stílszerű, hiszen ma van a Kínai Kommunista Párt 100. születésnapja. Gondoltam, hogy küldök én is valami ajándékot, de azért nem 10 milliós „meglepetésben” gondolkodtam”. Mint hozzátette, a büntetés nem tántorítja el a hírek szerint 450 milliárd forintos kínai hitelből megvalósítani kívánt Fudan egyetem elleni harctól.

Ugyanakkor – miután a Párbeszéd „nem közpénzzel kitömött NER-szervezet” –, támogatást kér a rekordbüntetés kifizetéséhez, melyhez hasonlót csak a Jobbik vezetője, Jakab Péter kapott a „ficsúrozásért”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.