Formabontó szereposztással és dalválasztásokkal érkezik A Passió

Formabontó szereposztással és dalválasztásokkal érkezik A Passió

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Húsvétvasárnap este 18:55-től élőben közvetítik a budapesti Városligetből a nemzetközi formátumon alapuló A Passió című zenés műsort. Ahogyan az a hazai premiert megelőző külföldi verzióknál már megszokott, az előadás Jézus Krisztus passióját meséli el a nézőknek, mindezt magyar nyelven, magyar előadókkal, mindenki által ismert és szeretett hazai slágerekkel.

A hazai változatban olyan művészek, mint Rudolf Péter, Brasch Bence, Bányai Kelemen Barna, Stohl András, Sena Dagadu és Szolnoki Péter teszik közérthetővé a húsvéti történetet. Herendi Gábor a Valami Amerika és Kincsem rendezőjének új produkciója egyedülálló lehetőséget nyújt minden nézőnek, hogy az anyanyelvükön megszeretett dalok új értelmezést nyerjenek és és új nézőpontokkal, új felismerésekkel gazdagodjunk az egymáshoz való viszonyunkról, hitről, bizalomról, nyitottságról és az elfogadásról: vagyis a közös dolgainkról. „A kortárs üzenet, mely ma is aktuális, a húsvéti események művészeti interpretációja, mégis hűen tükrözi az eredeti történetet, hisz mindannyian bízunk abban, a vírushelyzet után jobb lesz, mint előtte, bízunk abban, hogy tanulunk mindebből és méginkább összefogunk majd. A húsvéti történet ebben ad támpontokat, mert ez a történet rólunk szól, a közös alapjainkról. Hisszük, hogy a húsvéti történet ma is aktuális, relevanciával bír, hiszen a sötét, Covidos időszakban szükségünk van reményre, ez a történet pedig pont erről szól. ” - tette hozzá Paul van Laar, a produkció kreatív vezetője.

A járványhelyzetre való tekintettel a „A Passiót” idén nézőközönség nélkül rendezik meg a televíziós kamerák előtt, a rendező, a szervezők és Stohl András, a műsor házigazdája vár mindenkit a televíziók képernyője előtt április 4-én 18.55-kor, a Tv2-n.