Főügyész: Nem teljesítünk politikai megrendeléseket

Főügyész: Nem teljesítünk politikai megrendeléseket

A Központi Nyomozó Főügyészség fővárosi székháza a VIII. kerületben a Könyves Kálmán körúton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyik fő profilunk a korrupció elleni harc – erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője. Fürcht Pál Zsolt szavai szerint minden hivatali korrupciós ügyben eljárnak, legyen szó „kis” pénzügyőrről, párezer forintot elfogadó rendőrről vagy magas rangú politikusról.

Annak kapcsán, hogy az elmúlt évtizedekben Völner Pál volt igazságügyi államtitkár kivételével nem igazán akadt horogra „nagy hal”, a főügyész azt mondta, hogy csak olyan személyek ellen tudnak fellépni, akikre van bizonyítékuk. Csak azért nem fognak senkit meggyanúsítani, mert az társadalmi vagy valamelyik politikai oldal elvárása. – Nem teljesítünk politikai megrendeléseket – szögezte le, hozzátéve, hogy tévhit az a feltételezés, amikor azt mondják, hogy valakire van vagy nincs „kilövési engedély”. Ilyen ugyanis szavai szerint nincs. – Nincsenek „védett” személyek, bármilyen pozícióban lévő emberrel szemben – legyen szó akár politikusról is – eljárunk, ha bizonyítható, hogy bűncselekményt követett el, számos példa volt erre az elmúlt években – mondta Fürcht Pál Zsolt.

A főügyészt kérdezték a korrupcióval gyanúsított MSZP-s Horváth Csaba és Tóth Csaba ügyéről is, azonban csak annyit mondott, hogy zajlik a nyomozás és csak azután számolnak be valamiről, ha az már megtörtént.