Franciaországig szökött a magát rendőrnek kiadó debreceni zsaroló

Franciaországig szökött a magát rendőrnek kiadó debreceni zsaroló

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki 12 évvel ezelőtt Debrecenben rendőrnek kiadva magát házkutatást színlelt, és így arany ékszereket tulajdonított el egy nő lakásából. A férfit Franciaországban fogták el.

A Debreceni Törvényszék azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a vádlott és társa 2009. szeptember 28-án Debrecenben megjelent egy idős, akkor 71 éves nőnél, akinek felmutattak egy rendőrségi jelvénynek látszó tárgyat, majd – házkutatásra hivatkozva – bejutottak a lakásába. Az álrendőr az állította, hogy információi szerint az idős nő hamis ékszereket árul, és felszólította őt, hogy adja át az összes ékszerét. A sértett – abban a hiszemben, hogy a vádlott rendőrként hivatalos eljárást folytat – a fenyegetés hatására átadta az arany ékszerét tartalmazó dobozt.

A férfi társát, mint a bűncselekmény felbujtóját – különös visszaesőként – a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2011-ben jogerősen 4 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A Franciaországból hazahozott vádlottat hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettében 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték – áll a közleményben.

(MTI)