Fudan-ügy: Kitakart dokumentumokat kapott Karácsony

Fudan-ügy: Kitakart dokumentumokat kapott Karácsony

Karácsony Gergely a Fudan elleni tüntetésen (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főpolgármester közérdekűadat-igényléssel kérte ki azt a kormányzati előterjesztést, amely a kínai egyetemről dönt. A kormány viszont szinte minden részt titkosnak minősített és kisatírozott, így semmit sem lehet belőle megtudni.

– Közérdekűadat-igénylés formájában kikértem azokat a kormányzati anyagokat, amelyek alapján az Orbán-kormány Diákváros helyett kínai kommunista egyetemet akar építeni Budapesten. Arra voltam – lettem volna – kíváncsi, alighanem sokadmagammal, milyen alapon akar az Orbán-kormány 540 milliárd forintos hitelt felvenni Kínától, milyen alapon akarja eladósítani még az unokáinkat, milyen alapon terhel meg minden egyes magyar háztartást mintegy 200 ezer forinttal, milyen alapon gondolja helyesnek, hogy a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett kínai kommunista egyetem épüljön kínai hitelből, kínai vállalatokkal, Kína és nem Magyarország érdekében” – írta Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

A megküldött dokumentumok nagy részét azonban titkosították és kisatírozták a sorokat, így semmilyen új információ nem derült ki belőlük. – A letakart részeket a magyarok orrára nem akarják kötni, a kínaiak viszont nyilvánvalóan ismerik a részleteket – fogalmazott Karácsony Gergely.

– Suttyomban akarják eladósítani az országot, titokban akarják szolgálni a magyar fiatalok helyett a kínai befolyást – tette hozzá, majd azt is megjegyezte, hogy az ügyben népszavazásnak kell döntenie, kormányváltás után pedig minden letakart részt nyilvánosságra hoznak majd.