Fűnyírók helyett rackákat vetettek be Márki-Zayék

Fűnyírók helyett rackákat vetettek be Márki-Zayék

Rackajuhok indulnak „fúnyírásra” Hódmezővásárhelyen (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Juhokkal legeltették le a füvet Hódmezővásárhely egy részén – közölte Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kedd este a Facebook-oldalán.

40 liter üzemanyagot, 84 kg szén-dioxidot, 115 dB hangterhelést, valamint a levágott fű szállítási és deponálási költségét takarítottuk meg egy 4200 négyzetméteres zárt terület rackajuhokkal történő legeltetésével – írta.

Hozzátette: ahogy a közvilágítás modernizálásával, újabb gyalogátkelőhelyek kiépítésével, a kukák és utcanévtáblák pótlásával, úgy a város működtetésének fenntartható, környezetbarát átalakításával is folyamatosan haladunk előre.

Egy plakátot is mellékelt a poszthoz a polgármester. Ezen az szerepel, hogy a Zöld Vásárhely program kísérleti projektje zajlik a területen. Céljuk, hogy felmérjék, miként hatnak az ökoszisztémára a különböző zöldterület kezelési és karbantartási módok.

.