Fürjes Balázs: Pokorni Zoltán felkért, hogy legyek a Fidesz képviselőjelöltje

Fürjes Balázs: Pokorni Zoltán felkért, hogy legyek a Fidesz képviselőjelöltje

Fürjes Balázs és Pokorni Zoltán (Fotó: Fürjes Balázs / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Vállalom, nekivágok! – így jelentette be Fürjes Balázs, aki jelenleg Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, hogy jövőre a parlamenti választásokon megméretteti magát Budán a 12. kerület polgármesterének kérésére. – Megtisztelő a felkérés, amit Pokorni Zoltántól kaptam: legyek a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületében, amely a teljes 12. kerületet és a 2. kerület egy jó részét fedi le. Komoly munka, felelős döntést kíván – írta közösségi oldalán a politikus.

Képviselőjelölti bejelentkezésében Fürjes többek közt arról is ír, szeretne együttműködni önkormányzati képviselőkkel, Pokorni polgármesterrel, Varga Mihály és Gulyás Gergely parlamenti képviselőkkel, de a 2. kerületi ellenzéki polgármesterrel, Őrsi Gergellyel is. – Mert meggyőződésem: a tehetséget nem pártalapon osztják, és a legjobb budai megoldások megtalálásához szükségünk van egymásra, át kell lépnünk a párthatárokon. Biztos lettem benne: a budaiakat meghallgatva, velük együtt dolgozva tudnék tenni közös otthonunkért. Ezért a képviselőjelöltséget vállalom, elindulok. Budai megoldások és polgári Magyarország – ha megtisztelnek bizalmukkal, ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben – ígérte Fürjes, aki a polgári Magyarország említésével a Fidesz egy korábbi kampányszlogenjét is leporolta.

A politikus egy Pokornival közös kampányvideót is mellékelt, ebből többek közt az derül ki, Pokorni szerint egy jó képviselő olyan, mint a cirkuszi tányérpörgető művészek, akik több tányért is pörgettek egyszerre, vagyis ehhez hasonlóan egy képviselőnek is több ügyet kell vinnie, és az se baj, ha fiatal és teherbíró.

Egyébként Fürjes elindulása nem újdonság, már 2020 októberében arról szóltak a sajtóhírek, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett őt indíthatják a választókerületben.