G. Fodor Gábor: Amerikában ezért rocksztár és dollármilliárdos lehetnék

G. Fodor Gábor: Amerikában ezért rocksztár és dollármilliárdos lehetnék

G. Fodor Gábor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem igaz, hogy kiszorították, a járványhelyzet miatt függesztették fel a Hír TV-s műsorát is – erről beszélt G. Fodor Gábor a Telexnek adott interjújában. Szerinte az élet hozta így, a történet pedig nem hatalmi- vagy befolyáskérdés.

Azt sem gondolja, hogy a 888 jelentősége megváltozott volna, viszont a médiatér, amiben létezik, alakult közben. Szerinte amikor létrejött, akkor az egy politikai tettnek számított, felléptek egy olyan küzdőtérre, ahol szerinte a jobboldal korábban nem volt jelen. De „ma bárki lehet tekintély – még ha kérészéletű is –, aki megszólal az online világban. Bárkire odafigyelnek, és nem magától értetődő, hogy miért az intézményesített újságírók szövegeit kellene fogyasztaniuk az embereknek.”

Az elemző úgy látja, nem összeférhetetlen egyszerre a Századvég elnökének lenni, közben pedig könyvet írni részben a XXI. Század Intézetnél. Magát egyébként az „Orbán-csapat” tagjának tartja, Amerikában pedig szerinte a tanácsadóknak, elemzőknek komoly presztízsük van. Nálunk viszont, úgy látja, ez egy szürke zóna, az emberek pedig nem is értik, miért lenne ilyen személyekre szükség. Amikor olyanokat mondok, hogy „a pillanat uralása”, meg „a polgári Magyarország mint politikai termék”, ironikusan azt is hozzátehetném, hogy Amerikában ezért már „rocksztár” és dollármilliárdos lehetnék” – állította G. Fodor.

Arra a kérdésre válaszul, lesz-e jövőre kétharmad, az elemző azt mondta: az egy élettel szembeni feltevés, hogy mindig kétharmad lesz, és ilyen a mesében sincs. Szerinte a 2022-es választás tétje inkább az, hogy folytatja-e a Fidesz. De ha veszítene Orbán, akkor most is átadná a hatalmat, ahogy 2002-ben tette – jelentette ki. Azt a kérdést G. Fodor nem tartja időszerűnek, hogy mi lesz Orbán után a Fidesszel.